Uusinta- ja korotuskokeet

Uusintakoe

Uusintakokeita järjestetään viisi kertaa lukuvuoden aikana. Saat tietää uusintakuulustelujen ajankohdat lukuvuoden alussa. Kurssien uusintakokeet ovat pääsääntöisesti kahden tai kolmen viikon kuluessa kurssin päättymisestä yleisenä uusintakuulustelupäivänä. Uusintakuulusteluun ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudut siihen kirjallisesti viimeistään uusintakoetta edeltävän viikon keskiviikkona. Uusintakokeesta poissaolosta on annettava luotettava selvitys.

Kurssien uusiminen

Hylätty kurssi on mahdollista saada hyväksytyksi osallistumalla uusintakokeeseen. Saat uusia hylätyn kurssin yhden kerran. Kurssi pitää suorittaa uudelleen, jos et ole uusinnankaan jälkeen saanut siitä hyväksyttyä arvosanaa.

Kurssin arvosanan korotus

Voit yrittää korottaa hyväksytyn kurssin arvosanaa yhden kerran osallistumalla uusintakokeeseen tai uusimalla kurssikokeen, mitä varten pyydät asianomaiselta aineen opettajalta luvan. Jos ilmoittaudut uusintakokeeseen, mutta et saavu ilman pätevää syytä paikalle, menetät korotusoikeuden. Voit yrittää korottaa kurssin arvosanaa myös käymällä kurssin kokonaan uudelleen.

Kurssin keskeytys

Voit keskeyttää kurssin suorittamisen viimeistään kurssikokeessa.

Etenemiseste

Opiskelijan opintojen etenemistä seurataan. Etenemiseste oppiaineessa syntyy, jos hylättyjen kurssiarvosanojen määrä ylittää alempana mainitun hylättyjen kurssiarvosanojen enimmäismäärän. Aineen opiskelua voi jatkaa, kun jokin hylätyistä kursseista suoritetaan hyväksytysti. Muiden aineiden opiskelu voi jatkua jonkin aineen etenemisesteestä huolimatta.

Opiskelusuunnitelman mukaisesti opiskeltuja pakollisia ja opetussuunnitelman perusteissa määriteltyjä valtakunnallisia syventäviä kursseja,

joista voi olla hylättyjä kurssiarvosanoja enintään

1–2 kurssia

0

3–5 kurssia

1

6–8 kurssia

2

9 kurssia tai enemmän

3

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   Rovaniementie 31, 94400 Keminmaa. Puhelimet: kanslia 040 670 6755, rehtori 040 353 7092, opettajat 040 673 6006