POISSAOLOT

Jakson aikana on osallistuttava vähintään kolmen (3) kurssin opetukseen (vrt. Kelan vaatimus aktiivisesta opiskelusta opintotuen saamiseksi). Muussa tapauksessa koulu joutuu ilmoittamaan Kelalle, ettei opiskelija opiskele aktiivisesti.

Poissaoloista on aina annettava selvitys kirjallisesti ao. aineen opettajalle ja ryhmänohjaajalle heti opiskelijan palattua kouluun. Ryhmänohjaaja myöntää luvan etukäteen tiedossa oleviin enintään 3 pv:n poissaoloihin. Rehtori myöntää luvan yli kolmen päivän poissaoloihin. Lupa anotaan kirjallisesti ja siinä tulee olla huoltajan allekirjoitus.

Ulkomaanmatkat koulun työaikana eivät ole hyväksyttäviä syitä, eikä niihin saa lupaa.

Jos luvattomia ja luvallisia poissaoloja on yhteensä 6 tai enemmän, se aiheuttaa kurssin keskeytymisen. Yli viikon sairauspoissaoloista on tuotava terveydenhoitajan tai lääkärin todistus. Kolme (3) myöhästymistä oppitunneilta aiheuttaa yhden tunnin poissaolomerkinnän.

Jos opiskelija on poissa kokeesta, uusintakoeilmoitukseen on liitettävä opettajalle annettava selvitys poissaolon syystä. Ilman hyväksyttävää selvitystä uusintakokeeseen ei voi osallistua.

Lukion pidentämiseen yli kolmeen vuoteen ei voida antaa lupaa, jos kursseja jää suorittamatta poissaolojen vuoksi ja lukion oppimäärä vähintään 75 kurssia ei siitä syystä täyty.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   Rovaniementie 31, 94400 Keminmaa. Puhelimet: kanslia 040 670 6755, rehtori 040 353 7092, opettajat 040 673 6006